Щодо державної підтримки в сфері «зеленої економіки».

Автор(и)

  • Yu.O. Kostenko Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Аналіз світового досвіду свідчить, що практично в усіх розвинених країнах держава бере активну участь у формуванні та розвитку екологічного підприємництва, підтримці інноваційних її напрямів. Активний розвиток екологоорієнтованих видів діяльності (представлених в основному малим і середнім бізнесом), передбачає формування спеціальних заходів підтримки з боку держави на загальнодержавному та регіональному рівнях, що поєднують, як заохочувальні так і примусові інструменти. Одні країни, з розвиненою економікою, мають розгалужену та чітко усталену систему державної підтримки (Німеччина, Франція, США), в інших така система перебуває тільки в стадії становлення.

Біографія автора

Yu.O. Kostenko, Донецький національний університет імені Василя Стуса

доцент кафедри теорії та історії держави і права та адміністративного права

Посилання

Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року : Закон України від 21.12.2010 року № 2818-VI // Відомості Верховної Ради України. – 2011. – № 26. – Ст. 218.

Прушківська Е. В. Розвиток «зеленої економіки»: національний аспект БІЗНЕСІНФОРМ [Електронний ресурс] /Е. В. Прушківська, Ю. О. Шевченко. – 2013. – № 3. – Режим доступу: http://business-inform.net/pdf/2013/3_0/186_191.pdf.

EaP GREEN. [online] Available at: http://www.unece.org/ru/env/sea/

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція 6. Екологічний бізнес: сучасні інноваційні технології та екологічний менеджмент