Трансформація екологічної освіти україни в умовах світового дискурсу.

Автор(и)

  • L.V. Shevchuk Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Освіта фіксує в суспільній свідомості образ світу і спосіб життя людей в ту чи іншу епоху, але на переломних етапах, вона генерує нові життєві смисли і цінності, транслює їх в майбутнє. В цьому плані, освіта виступає, з одного боку, як відображення глибинних підстав культури, а з іншого, – як своєрідний проект можливих змін. Однією із основних тенденцій світового розвитку ХХІ ст. є переоцінка цінностей та пріоритетів, в такому ракурсі освіта набуває стратегічного значення і перетворюється не лише на інструмент соціально- політичного прогресу, а є однією з його об’єктивних умов. Екологічна освіта включає процеси навчання, виховання, розвитку особистості, її спрямовано на формування екологічної культури як складової системи національного і громадянського виховання всіх верств населення України (в тому числі через екологічне просвітництво за допомогою громадських екологічних організацій та природоохоронних установ).

Біографія автора

L.V. Shevchuk, Донецький національний університет імені Василя Стуса

студентка 2 курсу магістратури

Посилання

Шумілова А. В. Формування екологічної свідомості школярів еколого-освітніми заходами НПП «Слобжанський» / А. В. Шумілова // Вісник ХНУ імені В. Н. Каразіна серія «Екологія». – 2015. – Вип. 13.– C. 104–111.

Клименко О. М. Болонський процес в Україні: в пошуку національної моделі системи вищої освіти / О. М. Клименко // Наукові записки Інституту законодавства Верховної Ради України. – 2013. – № 3. – С. 58–63.

Семенюк С. Б. Інноваційні передумови формування системи освіти в умовах економіки знань / С. Б. Семенюк // Маркетинг і менеджмент інновацій. – 2013. – № 2. – С. 175–182.

Всесвітня конференція з вищої освіти – 2009: «Нова динаміка вищої освіти і науки для соціальної [...]: Комюніке, Міжнародний документ від 08.07.2009 р . [Електронний ресурс]. – режим доступу: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/952_011.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція 3. Екологічна освіта